Догляд за шовковими виробами

Перейти до контакту

Догляд за шовковими виробами

Art-Vit Арт-Віт Тканини та домашній текстиль
Опубліковано автор Art-Vit вхід Догляд за шовковими виробами · вівторок 07 бер 2017
Tags: #шовковахусткаручнаробота

Як доглядати за шовковими виробами?


У нашому інтернет-магазині "Вироби ручної роботи" Art-Vit "Ви можете купити вироби з натурального шовку. За купленими виробами потрібен правильний догляд. Як же правильно доглядати за шовковими виробами? Цим питанням задавався кожен, у кого в гардеробі є хоч один виріб з натурального шовку. Зараз я спробую розповісти Вам всі тонкощі і секрети догляду за шовковими тканинами.

Шовкова хустка на подарунок

Отже, рекомендації:

  • Прати шовкові хустки (шарфики і інші вироби) потрібно вручну, при температурі не вище 30-40 градусів. Попередньо замочувати і вибілювати не потрібно.
  • Для прання використовувати м'які миючі засоби для шовку і вовни або шампунь. Необхідно налити в ємність води додати, пару крапель миючого засобу, гарненько збовтати до появи піни, а тільки після цього опустити шовк в воду.
  • При пранні і полосканні шовк не рекомендується терти руками, тому що тканина дуже ніжна і від сильного тертя може втратити свою красу. Занурьте тканину в мильному розчині пару-другу хвилин, кілька разів підніміть її з води і опустіть вниз.
  • Важливо: при перших праннях можливо незначне забарвлення води. Це нормально, не лякайтеся!
  • Полоскати шовк після прання потрібно в воді такої ж температури. Для освіження кольору шовк бажано полоскати у воді з додаванням оцту (2 столові ложки на 10 л води). Вода повинна бути злегка кисленькою. Але можна цього й не робити. Полоскати виріб до тих пір поки не залишиться піни.
  • Шовк не любить механічного впливу, особливо якщо тканина волога. Тому після прання шовкові тканини не варто вичавлювати або викручувати. Шовк досить просто злегка струсити. Не забувайте, що шовк, навіть атласний - дуже ніжна і делікатна тканина!
  • Хустки, шарфи, в загалі, - невеликі вироби, їх загортають в махровий рушник, щоб зайва волога швидше вбралася. Шовкові сукні та блузи найкраще сушити на плічках.
  • Шовк прасується ще вологим. Не потрібно допускати повного висихання батика, краще приступати до прасування, коли він ще зберіг вологість, але при цьому вода вже з нього не капає. Якщо виріб вже сухий, то шовкову тканину можна злегка відпарити в вертикальному положенні. Якщо Ви вирішите побризкати на натуральний шовк водою з пульверизатора, то цього робити не рекомендується. На ньому можуть з'явитися непривабливі розливи, для видалення яких шовк доведеться знову прати! Гладити потрібно з вивороту гарячою праскою. Натуральний шовк температури не боїться і не розплавиться, як штучні (віскоза і ацетат) або синтетичні (поліестер і капрон) тканини.

Зверніть увагу: пишемо це про шовкові хустки і шарфи, які можна купити в нашому інтернет-магазині, тому що впевнені в їх натуральності, це перевірено при фарбуванні, прання і прасуванні.

З виробами, купленими в інших місцях, при першому прасуванні поводьтеся обережно!



Відгуків поки що нема.
0
0
0
0
0
ПП Кравцова Н. І.
Номер запису в ЄДР 2 224 000 0000 131676
Адреса:
вул. Ярослава Мудрого, 3, Дніпро
Часи роботи:
Пн - пт: 10:00 - 17:00
Неділя: 10:00 - 14:00
Назад до змісту